- 125 g Buffelmozzarella
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pikante ovenpasta met zeebanket (ovenschotel) op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de rode peper. Bak de paprika 3 min. mee. Schenk de gezeefde tomaten in de pan. Verwarm de tomatensaus 5 min. op laag vuur. Schep het mosselvlees, de olijven en de kappertjes door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en schep door de tomatensaus. Schep de pasta in de ovenschaal. Leg er de plakjes mozzarella op en bestrooi met peper naar smaak.
- Bak de pastaschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin.
- Bestrooi met de verse basilicumblaadjes. Kooktip: Voor extra pikant de mozzarella vervangen door gorgonzola picante. Je kan ook het mosselvlees vervangen door grote scampi's of andere lekkere schelpjes of chorizo.