Mac n cheese (de lekkerste macaroni met ham en kaas)

Mac n cheese (de lekkerste macaroni met ham en kaas)

Smulweb imageSmulweb

De lekkerste macaroni met ham en kaas. Zelfgemaakte kaassaus met ham, peterselie en crème fraîche. Een knapperige kaaslaag maakt de ovenheerlijke mac n cheese helemaal af.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 150 g Geraspte kaas 30+ jong belegen
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mac n cheese (de lekkerste macaroni met ham en kaas) op tafel.

  1. Begin met het opzetten van een pan water voor de macaroni.
  2. Maak ondertussen de kaassaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking: mix 250 mL koud water met de inhoud van de verpakking en breng dit aan de kook. Blijf goed roeren om aanbranden te voorkomen.
  3. Zodra het water kookt, kook je de macaroni zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Verwarm de oven voor op 225 graden en snij de plakken ham in vierkantjes en de peterselie fijn.
  5. Voeg de halve zak geraspte kaas en de crème fraîche toe aan de kaassaus en mix dit goed door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe aan de saus.
  6. Giet de macaroni af en doe deze in de ovenschaal. Roer hier je kaassaus, ham en fijngesneden peterselie doorheen. Verdeel het geheel goed over de ovenschaal en strijk de bovenkant enigszins glad.
  7. Strooi de andere helft van de geraspte kaas op de macaroni zodat er een mooie kaaslaag bovenop ligt. Roer dit niet door je macaroni heen.
  8. Bak de macaroni nog ongeveer 10 minuten in de oven op de grill-functie (of de reguliere stand als je deze niet hebt) totdat er een lekker krokant kaaslaagje op zit.
  9. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Vlees Kaas