Pasta con carne di maiale e peperoni dal forno

Pasta con carne di maiale e peperoni dal forno

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk Italiaans gerecht: pasta met varkensvlees en paprika uit de oven. De kip wordt zacht gebakken met ui en knoflook, vervolgens wordt de paprika toegevoegd. De tomatensaus wordt bereid en de olijven worden hieraan toegevoegd. De pasta wordt geserveerd met de tomatensaus, bedekt met buffel-mozzarella, zeezout, vers gemalen peper en verse basilicumblaadjes.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode peper
  • 125 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Pasta con carne di maiale e peperoni dal forno op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC (heteluchtoven). Zet de waterkoker aan met vers water.
  2. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking a la dente (beetgaar). Meestal 7-8 minuutjes en spoel het na het koken met koud water af.
  3. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui zachtjes aan en als het begint te kleuren voeg dan de in blokjes gesneden kip toe.
  4. Als de kip lekker bruin is voeg je de knoflook toe (kip niet te lang doorbakken, anders wordt ie te droog).
  5. Wanneer de aroma van de knoflook vrijkomt, voeg dan direct de rode peper toe en bak de paprika's kort mee.
  6. Schenk de gezeefde tomaten (of tomatenblokjes) toe en verwarm de tomatensaus 5 min. op laag vuur. Voeg de olijven toe.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Giet de pasta af en schep deze door de tomatensaus. Schep de pasta in de ovenschaal.
  9. Verdeel de plakjes buffel-mozzarella over de schaal en bestrooi deze met wat zeezout en vers gemalen peper naar smaak.
  10. Bak de pastaschotel in de voorverwarmde oven in 20-30 minuten goudbruin.
  11. Bestrooi de schotel met verse basilicumblaadjes. Optioneel: vervang de buffel-mozzarella door Parmagiano Reggiano, Pecorino of Old Amsterdam voor wat extra pit.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta