Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Frisse linzen salade op tafel.
- Kook de linzen kort, ongeveer 2-3 minuten. Zodra de eerste uit elkaar begint te vallen, giet je alles in een vergiet en spoel je het af met water om het kookproces te stoppen.
- Maak een dressing van limoensap, olijfolie, zout en peper. Proef af en toe en maak hem zoals jezelf lekker vindt.
- Snijd alleen het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes en doe dit samen met linzen en dressing in een kom.
- Maak de wortel schoon en snijd deze in kleine schijfjes of blokjes.
- Was de courgette en snijd deze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette ook in kleine blokjes.
- Maak de sperziebonen schoon en snijd deze in stukjes van 2 cm.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de wortel samen met de sperziebonen aan. Voeg 5 minuten later de courgette en oesterzwammen toe. Bak alles beetgaar.
- Doe de wokgroenten in de kom en meng alles goed door elkaar. Zet de kom 30 minuten in de koelkast zodra alles op kamertemperatuur is.
- Dien op in een diep bord en gebruik een serveerring. Garneer met balsamico crème. Gebruik je geen serveerring? Bekleed dan eerst een kommetje aan de binnenkant met huishoudfolie.