Frisse linzen salade

Frisse linzen salade

Smulweb imageSmulweb

Een frisse linzensalade met tomaat, wortel, sperziebonen, courgette en oesterzwammen. De salade is op smaak gebracht met een dressing van limoensap, olijfolie, zout en peper. Garneer met balsamico crème voor een extra smaakvolle twist.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Frisse linzen salade op tafel.

  1. Kook de linzen kort, ongeveer 2-3 minuten. Zodra de eerste uit elkaar begint te vallen, giet je alles in een vergiet en spoel je het af met water om het kookproces te stoppen.
  2. Maak een dressing van limoensap, olijfolie, zout en peper. Proef af en toe en maak hem zoals jezelf lekker vindt.
  3. Snijd alleen het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes en doe dit samen met linzen en dressing in een kom.
  4. Maak de wortel schoon en snijd deze in kleine schijfjes of blokjes.
  5. Was de courgette en snijd deze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette ook in kleine blokjes.
  6. Maak de sperziebonen schoon en snijd deze in stukjes van 2 cm.
  7. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de wortel samen met de sperziebonen aan. Voeg 5 minuten later de courgette en oesterzwammen toe. Bak alles beetgaar.
  8. Doe de wokgroenten in de kom en meng alles goed door elkaar. Zet de kom 30 minuten in de koelkast zodra alles op kamertemperatuur is.
  9. Dien op in een diep bord en gebruik een serveerring. Garneer met balsamico crème. Gebruik je geen serveerring? Bekleed dan eerst een kommetje aan de binnenkant met huishoudfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Frisse salade