Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Heerlijk borrelhapje italiaanse champignons op olijfolie van adje op tafel.
- Maak de champignons schoon en snijd grote exemplaren doormidden of in vieren.
- Pel de ui en snijd in grove stukken. Pel de knoflook en snipper deze.
- Verhit een paar eetlepels olie in een grote koekenpan. Fruit hierin de ui even aan (niet bruin laten worden).
- Voeg de champignons toe en bak ze op laag vuur even mee tot ze beetgaar zijn (plm. 5 minuten). Schep af en toe om en laat afkoelen.
- Kruid de champignons met versgemalen peper en (zee)zout. Meng de knoflooksnippers en de peterselie door de champignons.
- Doe de champignons in een glazen weckpot of jampotten. Meng 2 dl olijfolie met een flinke scheut azijn en giet dit over de champignons tot ze goed onderstaan.
- Dek af met het laurierblad om de champignons langer vers te houden.