Romige champignonsoep

Romige champignonsoep

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met een romige champignonsoep. Voeg peterselie en lente-ui toe voor een extra smaakvolle smaak!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige champignonsoep op tafel.

  1. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Hak de peterselie klein.
  2. Kook 800 ml water (in een waterkoker) en giet deze in een maatbeker. Los 2 tabletten kippenbouillon op in het water en roer het goed door.
  3. Smelt de boter in een kook/soeppan. Voeg hier de gesnipperde ui aan toe en fruit deze licht aan. Zorg ervoor dat ze niet bruin worden. Voeg de champignons toe en bak deze 2 minuten mee.
  4. Voeg de crème fraîche toe en roer dit door het champignonmengsel. Voeg 1 eetlepel bloem toe en roer dit goed door. Voeg vervolgens de bouillon toe. Breng op smaak met peper naar smaak.
  5. Laat de soep 15 minuten op middel vuur doorkoken met af en toe roeren.
  6. Voeg na 13 minuten de peterselie en de lente-ui toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep