- 800 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige champignonsoep op tafel.
- Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Hak de peterselie klein.
- Kook 800 ml water (in een waterkoker) en giet deze in een maatbeker. Los 2 tabletten kippenbouillon op in het water en roer het goed door.
- Smelt de boter in een kook/soeppan. Voeg hier de gesnipperde ui aan toe en fruit deze licht aan. Zorg ervoor dat ze niet bruin worden. Voeg de champignons toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de crème fraîche toe en roer dit door het champignonmengsel. Voeg 1 eetlepel bloem toe en roer dit goed door. Voeg vervolgens de bouillon toe. Breng op smaak met peper naar smaak.
- Laat de soep 15 minuten op middel vuur doorkoken met af en toe roeren.
- Voeg na 13 minuten de peterselie en de lente-ui toe.