Groene soep met kruidenkaas

Groene soep met kruidenkaas

Smulweb imageSmulweb

Verse groentesoep met prei, bleekselderij en spinazie. Een snufje kruidenroomkaas zorgt voor romigheid en lente ui zorgt voor een lekkere smaak. Knapperig brood erbij, klaar!

25 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Kruidenolie

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Groene soep met kruidenkaas op tafel.

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en smoor daarin de in grove stukken gesneden prei en bleekselderij.
  2. Voeg de helft van de hete bouillon toe en de spinazie.
  3. Laat dit zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn.
  4. Pureer met een staafmixer tot een mooi glad geheel.
  5. Voeg de kruidenroomkaas toe en klop het met een garde net zolang totdat alle klontjes zijn verdwenen.
  6. Voeg de rest van de bouillon toe en maak zo nodig op smaak met peper en zout.
  7. Voeg op het laatste moment de fijngesneden lente ui toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kaas