Komkommer in zoetzuur

Komkommer in zoetzuur

Smulweb imageSmulweb

Met deze zoetzure komkommerplakjes heb je een lekker bijgerechtje voor bij een Aziatisch menu. Dunne plakjes komkommer laten uitlekken, mengen met zoetzuur van wijnazijn, suiker en water, en de crunchy topping van paprika en ui maken het af.

60 min bereiden

bijgerecht

15 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Komkommer in zoetzuur op tafel.

  1. Schil de komkommer en snijd of schaaf de komkommer in dunne plakjes. Doe de plakjes in een vergiet en mix er wat zout doorheen zodat het vocht wat teveel is in de komkommer eruit loopt. Laat dit een uur of 2 staan.
  2. Doe het water in een schaal tesamen met de azijn en de suiker. Roer totdat de suiker is opgelost en je het zuur zoet gehalte goed vindt (dat is voor iedereen anders).
  3. Snijd nu de ui, paprika en rode peper (zonder zaadlijsten) in kleine stukjes, niet te klein en niet snipperen.
  4. Als de komkommer na 2 uur is uitgelekt, voeg dan alles bij elkaar en roer de gedroogde peterselie erdoor. De hoeveelheid peterselie hangt af van je eigen smaak en voorkeur voor kleur.
  5. Doe het mengsel in een grote augurkenpot en bewaar het in de koelkast.
  6. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Komkommer