Boerenyoghurt parfait met kletskoppen

Boerenyoghurt parfait met kletskoppen

Smulweb imageSmulweb

Romig, zoet en verrukkelijk. Deze boerenyoghurt parfait is perfect voor een warme zomerdag. Met stukjes kletskop en sinaasappel is deze parfait de perfecte afsluiter van een zomerse maaltijd.

15 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml boerenyoghurt

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Boerenyoghurt parfait met kletskoppen op tafel.

  1. Bekleed de cake- of muffinvorm met plastic folie.
  2. Hak de helft van de kletskoppen in stukjes.
  3. Was de sinaasappel en rasp 1 eetlepel sinaasappelschil.
  4. Schil de sinaasappel met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snijd de sinaasappel in plakken.
  5. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel de boerenyoghurt erdoor.
  6. Schep de kaneel, gehakte kletskoppen en sinaasappelrasp erdoor en schep het mengsel in de cake- of muffinvorm.
  7. Zet de parfait ten minste 4 uur in de vriezer.
  8. Dompel de vorm heel even in heet water en trek aan het plasticfolie de parfait uit de vorm. Verwijder het plasticfolie.
  9. Snijd de parfait in plakken en garneer met de rest van de kletskoppen en stukjes sinaasappel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Kletskoppen