Thaise gebakken rijst (thai fried rice by nipawan)

Thaise gebakken rijst (thai fried rice by nipawan)

Smulweb imageSmulweb

Thaise gebakken rijst (Thai fried rice by Nipawan) met bloemkool, Chinese kool, kip, ei, tomaten, uien en vol van smaak door sojasaus, vissaus en kippenpoeder.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Thaise gebakken rijst (thai fried rice by nipawan) op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik een rijstkoker. Zet de rijst op met water en laat het koken.
  2. Doe de bloemkool en Chinese kool in een kom met water tot je ze gaat gebruiken.
  3. Bak de knoflook in een wok met wat olie op hoog vuur. Voeg na een halve minuut de kipstukjes toe en bak tot ze wit zijn.
  4. Haal de bloemkoolroosjes uit het water, schud overtollig water eraf en bak de bloemkoolroosjes mee met de kip. Voeg na 3 minuten de Chinese kool toe. Wok de groenten en kip voor nog 2-3 minuten op hoog vuur.
  5. Voeg sojasaus, vissaus en kippenpoeder toe. Houd het vuur hoog.
  6. Maak een kuiltje in het midden van de wok en breek de eieren in het kuiltje. Roer de eieren door het vocht en laat even rusten. Schep alles door elkaar voordat de eieren helemaal gestold zijn.
  7. Verhit al omscheppend nog 2 minuten. Voeg dan de tomaten en uien toe. Bak nog ca. 2 min door en voeg al omscheppend steeds een gedeelte van de gekookte rijst toe.
  8. Als alle rijst is toegevoegd voeg dan naar smaak vissaus of sojasaus toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst