Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Snelle aardappelschotel met aubergine en courgette op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet een grote ovenschaal klaar.
- Doe de krieltjes en tomaatjes in de schaal, breek de steeltjes uit de champignons en doe ze er heel bij. Snij de rest van de groenten en doe deze ook in de schaal.
- Meng in een kom of beker de olie met de geperste knoflook, tijm en rozemarijn. Giet dit over de groenten en aardappels en meng het daarna goed door.
- Strooi de helft van de gewenste versgemalen peper en zout over de groenten en meng opnieuw goed. Strooi dan de 2e helft van de peper en zout erover en zet de schaal in de oven voor 20-25 minuten.
- Controleer na de baktijd of de krieltjes gaar zijn. Zo niet, verleng dan de baktijd met 5 minuten.
- Zet de laatste 5 minuten de oven op bruinen, zodat de krieltjes en bovenste groenten een mooi kleurtje krijgen.