Surinaamse pindasoep

Surinaamse pindasoep

Smulweb imageSmulweb

Deze Surinaamse pindasoep zit boordevol smaak. Eerst het uitkoken van het zoutvlees en dan de basisbereiding met ui, knoflook en tomaat. Voeg tot slot de pindakaas toe en geniet van de heerlijke smaak van gemalen pinda's in de soep.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Zoutvlees
  • 3000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Surinaamse pindasoep op tafel.

  1. Uitkoken van zoutvlees: kook het vlees gedurende 10-15 minuten in een gesloten pan en ververs daarna het water. Breng vervolgens opnieuw aan de kook en kook tot het zacht genoeg is. Snij het vlees eventueel in kleine stukjes.
  2. Basisbereiding: fruit de ui en knoflook zacht in olie en boter.
  3. Voeg blokjes tomaat en zoutvlees toe en bak op middelhoog vuur. Breng op smaak met zwarte peper.
  4. Stoof het vlees verder met deksel op de pan gedurende 10 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Pindasoep