Simpele bulgur

Simpele bulgur

Smulweb imageSmulweb

Een simpel maar smaakvol bijgerecht: bulgur met gestoofde ui, paprika en tomaat. De bulgur wordt kort gebakken en daarna gekookt met water en zout. Haal van het vuur en laat even rusten. Strooi er voor het serveren wat peterselie over.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Simpele bulgur op tafel.

  1. Laat de pan heet worden. Fruit de ui en peper of paprika even aan.
  2. Voeg de tomatenpuree en/of tomaat toe en bak even mee.
  3. Voeg daarna de bulgur toe en bak mee tot het iets glazig is. Voeg het water en zout toe en doe het deksel op de pan. Laat het ongeveer 10 minuten droog koken. Dit is een mooi moment om een roerbak te maken.
  4. Haal de pan van het vuur en laat het even rusten. Schep voor het opdienen nog even door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Bulgur