Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Oortjespasta met ricotta salata(orecchiette alla ricotta salata) op tafel.
- Laat de gesnipperde ui fruiten in een geschikte pan in een beetje olijfolie.
- Voeg de gewassen en gedroogde tomaatjes toe, evenals de passata, de gescheurde basilicumblaadjes en een beetje zout (pas op, de kaas is ook zout!).
- Roer de saus regelmatig door en druk de kleine tomaatjes kapot met een vork. Voeg na ongeveer 10 minuten ongeveer 2 eetlepels olijfolie toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen.
- Voeg vlak voor het eind van de kooktijd de geraspte ricotta salata toe.
- Breng intussen in een voldoende grote pan ruim licht gezouten water aan de kook en kook de oortjespasta beetgaar.
- Voeg de saus aan de pasta toe, meng goed door elkaar en garneer met een blaadje basilicum.
- Dien warm op.