Oortjespasta met ricotta salata(orecchiette alla ricotta salata)

Oortjespasta met ricotta salata(orecchiette alla ricotta salata)

Smulweb imageSmulweb

Proef de Siciliaanse smaken in deze heerlijke oortjespasta met ricotta salata, een saus op basis van tomaatjes, basilicum en zoute ricotta kaas. Echte comfortfood en ideaal voor op een zwoele zomeravond onder het genot van goed gezelschap.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Oortjespasta met ricotta salata(orecchiette alla ricotta salata) op tafel.

  1. Laat de gesnipperde ui fruiten in een geschikte pan in een beetje olijfolie.
  2. Voeg de gewassen en gedroogde tomaatjes toe, evenals de passata, de gescheurde basilicumblaadjes en een beetje zout (pas op, de kaas is ook zout!).
  3. Roer de saus regelmatig door en druk de kleine tomaatjes kapot met een vork. Voeg na ongeveer 10 minuten ongeveer 2 eetlepels olijfolie toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen.
  4. Voeg vlak voor het eind van de kooktijd de geraspte ricotta salata toe.
  5. Breng intussen in een voldoende grote pan ruim licht gezouten water aan de kook en kook de oortjespasta beetgaar.
  6. Voeg de saus aan de pasta toe, meng goed door elkaar en garneer met een blaadje basilicum.
  7. Dien warm op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas