- 600 g Heilbot
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Geroosterde wilde alaska heilbot met venkel en bonen op tafel.
- Verwarm de grill.
- Leg aluminiumfolie op het grillrek en leg de heilbot filets erop of leg de filets op bakpapier.
- Besprenkel de heilbot filets met citroensap en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel de helft van de boter tussen de heilbot filets en grill ze 6-8 minuten, waarbij je ze één keer keert.
- Verhit ondertussen de rest van de boter samen met de olijfolie in een grote pan. Doe de fijngesneden venkel in de pan en bak deze 2-3 minuten tot hij zacht is en bruin begint worden.
- Doe de cannellini bonen in de pan met venkel en voeg de fijn geraspte citroenschil, het overgebleven citroensap en het halve bouillonblokje toe met wat heet water.
- Kook het geheel op middelhoog vuur voor 4-5 minuten en roer regelmatig.
- Verwarm het mengsel van venkel en bonen in 4 warme borden en leg de Alaska heilbot filet erbovenop.
- Strooi tot slot de kappertjes eroverheen.