Geroosterde wilde alaska heilbot met venkel en bonen

Geroosterde wilde alaska heilbot met venkel en bonen

Smulweb imageSmulweb

Geroosterde wilde Alaska heilbot met venkel en bonen, besprenkeld met citroensap en gekruid met zout en peper, geserveerd met een mengsel van venkel, cannellinibonen en kappertjes. Verhit de boter en de olijfolie in grote pan, bak de venkel en bonen toe. Leg de heilbot op het mengsel en serveer!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Heilbot

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Geroosterde wilde alaska heilbot met venkel en bonen op tafel.

  1. Verwarm de grill.
  2. Leg aluminiumfolie op het grillrek en leg de heilbot filets erop of leg de filets op bakpapier.
  3. Besprenkel de heilbot filets met citroensap en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Verdeel de helft van de boter tussen de heilbot filets en grill ze 6-8 minuten, waarbij je ze één keer keert.
  5. Verhit ondertussen de rest van de boter samen met de olijfolie in een grote pan. Doe de fijngesneden venkel in de pan en bak deze 2-3 minuten tot hij zacht is en bruin begint worden.
  6. Doe de cannellini bonen in de pan met venkel en voeg de fijn geraspte citroenschil, het overgebleven citroensap en het halve bouillonblokje toe met wat heet water.
  7. Kook het geheel op middelhoog vuur voor 4-5 minuten en roer regelmatig.
  8. Verwarm het mengsel van venkel en bonen in 4 warme borden en leg de Alaska heilbot filet erbovenop.
  9. Strooi tot slot de kappertjes eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Venkel Bonen