Gevulde aubergine met borlottibonen en citroenyoghurt

Gevulde aubergine met borlottibonen en citroenyoghurt

Smulweb imageSmulweb

Geurige gevulde aubergine met bonen en citroenyoghurt. De aubergine is gekruid met tijm en rozemarijn en gevuld met gehakt en ui. De yoghurtsaus is op smaak gebracht met citroen en munt. Serveer het gerecht met de apart gehouden auberginepuree.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde aubergine met borlottibonen en citroenyoghurt op tafel.

  1. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Kerf met een mes een ruitjespatroon in het vruchtvlees. Bestrooi de auberginehelften met zout, de helft van de knoflook, een theelepel tijm en een halve theelepel rozemarijn. Besprenkel de aubergines met olijfolie en zet ze ongeveer 1 uur in een oven van 180 ˚C. De olijfolie heeft in de oven uitgebreid de tijd om in het vruchtvlees te trekken.
  2. Haal de aubergines uit de oven als het vruchtvlees helemaal zacht is. Laat het iets afkoelen en lepel het vruchtvlees eruit. Prak het met een vork en roer goed door. Bewaar de puree in een apart bakje en serveer dit later apart bij het gerecht.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt samen met de ui, resterende knoflook, rozemarijn en tijm. Breng het vlees verder op smaak met een beetje peper en zout. Schep tenslotte de bonen erdoorheen en warm ze kort mee.
  4. Klop de yoghurt samen met de crème fraîche los in een kommetje. Doe de citroensap en munt erbij en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel het gehaktmengsel over de uitgelepelde aubergines en schep de yoghurtsaus er overheen. Vergeet niet de auberginepuree op tafel te zetten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aubergine