Panna cotta truffels

Panna cotta truffels

Smulweb imageSmulweb

Panna cotta truffels. Romige vanillesmaak onder een knapperige laag chocolade. Serveer dit met een speciaal vorkje en je gasten zullen smullen.

120 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Panna cotta truffels op tafel.

  1. Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Zo kookt deze niet in.
  2. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit en voeg deze en het stokje toe aan de room. Daardoor krijgt de room een maximale vanillesmaak. Voeg de suiker (of zoetstof) toe aan de vanilleroom en roer totdat deze is opgelost. Houd 15 minuten tegen de kook aan op een vlamverdeler op de kleinste pit, zodat de vanillesmaak optimaal kan intrekken.
  3. Week ondertussen de gelatine 5 minuten in koud water. Zodra de 15 minuten verstreken zijn verwijder je het vanillestokje. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost.
  4. Verdeel de vanilleroom over de vormpjes en laat afkoelen. Zodra deze voldoende is afgekoeld dek je de vormpjes af met plastic en plaatst deze in de vriezer voor minimaal 5 uur.
  5. Verwarm au bain marie de chocolade. Haal de panna cotta uit de vormpjes (eventueel de onderkant even onder warm water houden als ze niet loslaten), bedruip met de chocolade en bestrooi met de cacaopoeder.
  6. Zet de truffels in de koelkast zodat de panna cotta rustig kan ontdooien.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Italiaans Panna cotta