- 100 g Cantharellen
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Provencaalse sperziebonen met kippendij smullen op tafel.
- Dop de boontjes en blancheer ze in zout water. Maak paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Snijd champignons grof in plakjes, was cantharellen goed tot zand eruit is. Pers knoflook, snipper ui of sjalot en snijd cherry tomaatjes in partjes. Laat boontjes uitlekken.
- Doe olie in een pan en fruit ui, knoflook, paprika reepjes, cherrytomaat, champignons en cantharellen. Voeg dan uitgelekte boontjes toe en roerbak kort mee.
- Voeg tomatenpuree en een flinke scheut rode wijn toe en laat kort inkoken.
- Breng het geheel op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout en garneer met wat lente-ui.
- Marineer de kippendij met de kruiden en specerijen in olijfolie en citroensap. Laat de marinade intrekken.
- Grill de kip gaar in de grillpan of op de barbecue.
- Serveer de boontjes en gegrilde kip samen en geniet ervan!