Yoghurt citroentaart

Yoghurt citroentaart

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke yoghurt citroentaart die gegarandeerd een feestelijke sfeer brengt! Met een krokante quichedeeg bodem, luchtige yoghurt en citroen vulling en frisse citroen topping, deze taart is het perfecte dessert voor elke gelegenheid. Koud serveren.

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Yoghurt citroentaart op tafel.

  1. Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
  2. Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm. Als je de vorm invet, kun je het ook zonder bakpapier in de vorm leggen. Versterk de rand met het overgebleven deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
  3. Leg bakpapier in de vorm op het deeg en leg hier de gedroogde linzen op. Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C in circa 25 minuten goudbruin. Haal de linzen van de taartbodem en laat de bodem afkoelen.
  4. Laat de gelatine wellen. Rasp de schil van 1 citroen en pers deze uit. Warm 4 eetlepels yoghurt op en meng de uitgelekte gelatine hierdoor. Roer het sap van de citroen, de rasp van de schil, de poedersuiker en de yoghurt met gelatine door de rest van de yoghurt. Schep de opgeklopte slagroom erdoorheen. Schep dit mengsel over de taartbodem en zet het 3 uur in de koelkast.
  5. Snijd de tweede citroen in schijfjes. Laat 100 ml water en 100 g suiker koken. Leg de citroenschijfjes circa 5 minuten in dit kokende water. Laat ze uitdruipen en leg ze op de taart. Decoreer de taart met citroenmelisse of munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Bakken Taart Citroentaart