Kokosijs met rozenstroop

Kokosijs met rozenstroop

Smulweb imageSmulweb

Geniet van dit overheerlijk Kokosijs met rozensiroop en gedroogde kokos als topping, op smaak gebracht met citroengras. Maak de rozensiroop van rozensiroop, water en citroengras en serveer over het ijs. Perfect voor een warme zomerdag!

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml rozenstroop
  • 6 g Sereh / Citroengras
  • 1000 ml Sorbetijs kokoks

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kokosijs met rozenstroop op tafel.

  1. Schenk een flinke scheut rozensiroop in een steelpan, zodat de bodem volledig bedekt is.
  2. Verdun de siroop met een half glaasje water.
  3. Kneus de stengels citroengras in een vijzel en leg er een knoop in. Voeg het citroengras toe aan de rozensiroop.
  4. Verwarm de siroop 10-15 minuten op heel zacht vuur en laat de stroop afkoelen.
  5. Verdeel het kokosijs over vier schaaltjes, giet de stroop erover en garneer met vers geraspte of gedroogde kokos.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts