Citroentaart met frambozen

Citroentaart met frambozen

Smulweb imageSmulweb

De frisse smaak van citroen en de zoete smaak van frambozen smelten samen in deze heerlijke citroentaart. Het gebakken deeg zorgt voor een knapperige bite terwijl de vulling smeuïg is. Perfect voor een zomerse namiddag.

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Gedroogde rode linzen
  • 2 el Kandijsuiker

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Citroentaart met frambozen op tafel.

  1. Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
  2. Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm, versterk de rand met het overgebleven deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
  3. Leg het bakpapier in de vorm op het deeg en leg hier de gedroogde linzen op. Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C in ongeveer 25 minuten goudbruin.
  4. Haal de linzen van de taartbodem en laat de bodem afkoelen.
  5. Meng het sap van de citroen en sinaasappel, Crème Fraîche, poedersuiker, ei, eidooier, zout en vanillesuiker. Giet de vulling over de taartbodem.
  6. Bak de taart op 180°C in ongeveer 30 minuten tot de vulling stolt.
  7. Beleg de afgekoelde taart met frambozen, munt en kandijsuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Taart Frambozen Citroentaart