- 1 tl Korianderzaad
- 1 el Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pickles van rode ui op tafel.
- Zet een middelgrote pan op met voldoende water om de uien in te blancheren.
- Snijd een halve limoen in papierdunne schijfjes en snijd deze ook weer in tweeën. Pers de andere limoenen uit tot ongeveer 60 ml sap.
- Doe in een andere pan de azijn, koriander, peperkorrels en suiker. Breng dit aan de kook.
- Snijd de rode uien in dunne ringen. Blancheer ze 15 seconden in het kokende water en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Schik de uiringen in de pot met de limoenschijfjes, maar druk ze niet aan. Als de azijn kookt en de suiker is opgelost, schenk dit dan over de uiringen. Giet nu het limoensap door een zeefje bij de ui. Vul de pot eventueel bij met kokend water tot alles goed onder staat. Nu zie je de ringen prachtig roze kleuren. Sluit de deksel. Na afkoelen in de koelkast bewaren.
- De volgende dag is het klaar voor gebruik.