Kip curry pie

Kip curry pie

Smulweb imageSmulweb

De perfecte combinatie van Indiase en Britse smaken in deze kip curry pie. Laat de curry en groenten sudderen met yoghurt, bouillon en room, de vulling is compleet door de kip aan te braden. Maak het af door de pie op te dienen met een goudbruin korstje.

45 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kip curry pie op tafel.

  1. Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
  2. Verhit 2 el olie in een pan, braad hierin de kipfilet aan en breng het op smaak met peper en zout. Meng daarna 1/2 tl currypoeder door de kip.
  3. Verhit de overige olie in de pan en fruit de ui. Voeg daarna de knoflook, gember en de groenten toe en laat dit kort meebakken. Voeg de rest van de currypoeder toe en laat het mengsel ca. 1 minuut verder bakken.
  4. Roer de yoghurt, kippenbouillon en de slagroom erdoorheen en breng het op smaak met peper en zout. Dek het af en laat het geheel 8-10 minuten garen, haal na ca. 4 minuten de deksel van de pan.
  5. Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm. (Als je de vorm invet kun je het ook zonder bakpapier in de vorm leggen). Versterk de rand met het overgebleven deeg.
  6. Leg het vlees in de vorm en giet het mengsel er overheen. Sla de rand van het deeg over de vulling heen, hiermee zal het midden open blijven. Bestrijk het deeg met ei.
  7. Bak de pie onderin de oven op 200 °C in ca. 45 minuten goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Kip curry