Wortelcake

Wortelcake

Smulweb imageSmulweb

Een smeuïge wortelcake met sinaasappel, kaneel en verse gember. De gebakken cake wordt versierd met wortelreepjes die konfijten in suikersiroop. Voor een frisse toets: afwerken met glazuur van poedersuiker, verse kaas en citroensap.

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Philadelphia

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Wortelcake op tafel.

  1. Laat de oven voorverwarmen op th 6 – 180°C.
  2. Schil en rasp de wortelen. Hak de noten fijn.
  3. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker tot de mengeling bleker wordt. Voeg de boter, de sinaasappelschil, de bloem, het zout, het bakpoeder, de noten, de kaneel, de gember, de geraspte wortelen en het sinaasappelsap erbij.
  4. Klop het eiwit stijf en voeg het voorzichtig bij de bereiding.
  5. Beboter en bebloem een cakevorm en doe het deeg erin. Laat 45 min bakken in de oven. Laat 5 min rusten alvorens de cake uit de vorm te halen en te laten afkoelen op een patisserierooster.
  6. Klop de poedersuiker, de verse kaas en het citroensap. Smeer dit glazuur met een spatel op de afgekoelde cake.
  7. Schil de wortel en snijd hem in fijne lamellen met een dunschiller. Doe 10 cl water samen met de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Doe er de wortellamellen in en laat ze 10 minuten konfijten. Laat ze daarna uitlekken, droog ze met keukenpapier en leg ze op de cake.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Wortelcake