Spareribs om te zoenen

Spareribs om te zoenen

Smulweb imageSmulweb

Spareribs om te zoenen. Halveer de spareribs en kook in cola-bouillonmix met steranijs, knoflook, honing, mosterd gedurende ca. 2 uur. Smeer de spareribs royaal in met een marinade van o.a. ketjap, knoflook en honing. Bak vervolgens 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Zalig met frietjes, coleslaw en koude biertjes.

120 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 350 ml Coca cola

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spareribs om te zoenen op tafel.

  1. Halveer de spareribs en zet ze rechtop in een pan waar ze allemaal precies in kunnen. Verwijder het vliesje pas als de spareribs uit het kookvocht komen, dan gaat het een stuk makkelijker.
  2. Voeg het sjalotje, citroensap, knoflook, tomatenpuree, steranijs, honing en mosterd toe. Vervolgens de cola en voldoende hete bouillon zodat de spareribs net onderstaan. Breng de ribben aan de kook en laat ze daarna ca. 2 uur wellen op een laag vuur met de deksel op de pan.
  3. Haal de ribben uit het kookvocht en leg ze op een stukje keukenpapier, dep ze droog en verwijder het vliesje aan de holle zijde van de ribben.
  4. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg de spareribs in een ovenschaal en smeer deze vervolgens royaal in met de marinade.
  5. Zet de ovenschaal vervolgens 10 minuten in een voorverwarmde oven van ca. 180 graden. Haal de spareribs daarna uit de oven en smeer ze nogmaals in met de marinade. Je kunt ze nu nogmaals 10 minuten in de oven zetten of je kunt ze later afbakken op de BBQ.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees