- 400 g Ossenhaas
- 0.5 tl Chilipoeder
- 8 Troscherry tomaten
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Yam nua yang (thaise rundvlees salade) pittig op tafel.
- Gril de biefstuk, ossenhaas of jodenhaas in de grilpan, ongeveer 6 minuten aan elke kant en draai regelmatig om. Het vlees moet medium tot rose zijn, niet gaar. Laat het vlees ongeveer 5 minuten nagaren in aluminiumfolie.
- Meng in een grote kom de vissaus, limoensap, suiker en gemalen chili. Roer goed door elkaar.
- Snijd de uien in partjes en de cherrytomaatjes in vier partjes. Snijd de koriander en munt grof.
- Snijd het vlees in dunne plakjes tegen de draad van het vlees. Meng het vlees, de aangemaakte saus, uien en tomaten samen met de helft van de koriander en munt. Breng op smaak met veel zwarte peper.
- Maak een mooie schotel met sla blaadjes, netjes gesneden schijfjes komkommer en partjes limoen.
- Drapeer de salade mooi op de schotel en strooi de resterende koriander en munt erover. Leg een halve chilipeper bovenop.
- Eet smakelijk! Chok Dee !