Engelse appelcake

Engelse appelcake

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Engelse appelcake is perfect voor bij de thee. De combinatie van zoete appel partjes, met kaneel en honing maakt voor een onweerstaanbare traktatie. Probeer het nu zelf en bak deze cake in ongeveer een uur goudbruin in de oven.

60 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Engelse appelcake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd 2 appels grof en verdeel 1 appel in 12 partjes.
  3. Bestrooi de appel partjes met 50 gr. suiker en kaneel en schud goed door elkaar.
  4. Klop de eieren met de overige suiker luchtig en voeg gesmolten boter toe.
  5. Meng vervolgens de cakemeel met bakpoeder en gesnipperde appels erdoorheen.
  6. Schep het beslag in een beboterde vorm en verdeel de appel partjes eroverheen.
  7. Bak de taart in de oven in ca. 50 minuten gaar.
  8. Verwijder de vorm en verwarm de honing iets. Strijk de honing met een kwastje over de cake.
  9. Laat de taart afkoelen op een rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Appelcake