Marokkaanse couscoussalade heerlijk bij de barbecue

Marokkaanse couscoussalade heerlijk bij de barbecue

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk zomers gerecht, de Marokkaanse couscoussalade. Met abrikozen, kikkererwten, paprika, doperwten, gedroogde tomaatjes, munt, koriander, gehakte noten en uiteraard couscous. Gegrild vlees of vis erbij en je hebt een complete maaltijd.

25 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Marokkaanse couscoussalade heerlijk bij de barbecue op tafel.

  1. Als er verse doperwten worden gebruikt, pel dan de peulen en kook de doperwten kort totdat ze gaar zijn maar nog wel knapperig.
  2. Snijd de abrikozen en gedroogde tomaatjes in dunne repen, de paprika in kleine stukjes, de bosui in ringetjes en hak de cashewnoten of amandelen grof.
  3. Doe de couscous en abrikozen in een grote schaal. Giet er 400 ml (of zoveel als op de verpakking staat) kokend water over, roer af en toe en dek de schaal af. Laat de couscous 5 minuten staan totdat al het water is opgenomen.
  4. Rasp de citroen (alleen het geel van de schil), pers het sap uit en voeg zowel de rasp als het sap toe aan de couscous.
  5. Schep de paprika, doperwten, gedroogde tomaatjes, kikkererwten, bosui, gehakte noten en een beetje olijfolie door de couscous.
  6. Snijd de munt en koriander in smalle reepjes en schep ook door de couscous.
  7. De salade kan zowel koud als warm gegeten worden. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Couscoussalade