- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Thaise garnalen koekjes op lemongrass op tafel.
- Maal de garnalen fijn in een keukenmachine (grof gehakt). Voeg uien, citroengras, limoenblaadjes, eiwit, vissaus, limoensap en chilisaus toe. Meng goed door. Voeg dan voorzichtig broodkruim, munt en koriander toe en schep alles door elkaar.
- Maak met 2 lepels koekjes van 4/5 centimeter (zie foto) en dek af. Laat een uur in de koelkast rusten.
- Bak de koekjes 3 minuten in hete olie tot ze stevig en lichtbruin zijn. Steek er 3 op een dun stokje van schoongemaakt citroengras.
- Voor de saus: doe alle ingrediënten in een kom (koriander, ui, knoflook, suiker, azijn, vissaus, sojasaus en chilisaus) en klop alles met een garde door elkaar. Breng op smaak met meer vissaus en/of suiker.