Kabeljauwfilet met zacht romige prei-blauwe kaassaus uit de oven

Kabeljauwfilet met zacht romige prei-blauwe kaassaus uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Kabeljauwfilet met zacht romige prei-blauwe kaassaus uit de oven. Smelt de kaas in de room en voeg een paar druppels Worcestersaus toe aan de saus voor extra smaak. Kruid de kabeljauw en bedek het met prei. Giet de saus over de vis en laat het in de oven gaar worden. Parmezaanse kaas erover strooien en smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Kabeljauwfilet met zacht romige prei-blauwe kaassaus uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  2. Verwarm de room in een pannetje.
  3. Smelt de kaas in de room.
  4. Voeg een paar druppels Worcestersaus toe aan de saus (is niet nodig, maar maakt het nog lekkerder).
  5. Smeer de ovenschaal in met wat boter.
  6. Kruid de kabeljauw met peper, zout en paprikapoeder.
  7. Leg de vis in de schaal.
  8. Verdeel de preiringetjes over de vis.
  9. Giet de saus over de kabeljauw.
  10. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
  11. Laat de vis in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten gaar worden. Is een beetje afhankelijk van de dikte, dus prik er even met een vork in. Gaat de vork goed door de vis, dan is de vis gaar.
  12. Liever niet te lang in de oven laten, dan wordt de kabeljauw droog.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen