Mijn eigen gedroogde tomaten uit de oven ingemaakt op olie met kruiden

Mijn eigen gedroogde tomaten uit de oven ingemaakt op olie met kruiden

Smulweb imageSmulweb

Zelfgemaakte gedroogde tomaten in olijfolie met rozemarijn en tijm. Perfect voor in een salade, een pasta of gewoon op een broodje.

25 min bereiden

borrel

100 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mijn eigen gedroogde tomaten uit de oven ingemaakt op olie met kruiden op tafel.

  1. Bekleed de bakplaten met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 100 graden (boven- en onderwarmte).
  3. Snijd de tomaten in vieren. Verwijder de steelaanzet en het overgrote deel van het vocht van de tomaten (iets kan blijven zitten).
  4. Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op het met bakpapier beklede bakblik. Strooi er (zee)zout en versgemalen peper overheen. Leg eventueel wat takjes rozemarijn en/of tijm tussen de tomaten. Sprenkel wat olijfolie over de tomaten.
  5. Zet de tomaten gedurende 3-4 uur in de op 100 graden voorverwarmde oven. Check tussendoor of je tomaten al goed vindt of dat je ze nog droger wilt.
  6. Verdeel de tomaten over de potjes. Doe tussen de lagen wat gedroogde oregano. Doe 1 of meer gepelde teentjes knoflook naar smaak tussen de tomaten. Dek de tomaten af met laurierblad. Giet zoveel olijfolie op de tomaten zodat ze goed onder staan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kruiden