Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mijn eigen gedroogde tomaten uit de oven ingemaakt op olie met kruiden op tafel.
- Bekleed de bakplaten met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 100 graden (boven- en onderwarmte).
- Snijd de tomaten in vieren. Verwijder de steelaanzet en het overgrote deel van het vocht van de tomaten (iets kan blijven zitten).
- Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op het met bakpapier beklede bakblik. Strooi er (zee)zout en versgemalen peper overheen. Leg eventueel wat takjes rozemarijn en/of tijm tussen de tomaten. Sprenkel wat olijfolie over de tomaten.
- Zet de tomaten gedurende 3-4 uur in de op 100 graden voorverwarmde oven. Check tussendoor of je tomaten al goed vindt of dat je ze nog droger wilt.
- Verdeel de tomaten over de potjes. Doe tussen de lagen wat gedroogde oregano. Doe 1 of meer gepelde teentjes knoflook naar smaak tussen de tomaten. Dek de tomaten af met laurierblad. Giet zoveel olijfolie op de tomaten zodat ze goed onder staan.