Indische kip in rode wijn van oma ida

Indische kip in rode wijn van oma ida

Smulweb imageSmulweb

Echte traditionele Indische kip in rode wijn. De kip in combinatie met de suiker, kaneel, ketjap, rode wijn en ui zorgen voor een unieke smaak. Laat de kip zachtjes sudderen en geniet van de heerlijke geuren.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Indische kip in rode wijn van oma ida op tafel.

  1. Druk de kruidnagelen in de hele gepelde ui.
  2. Verhit de olie in de pan.
  3. Bak hierin de kip rondom bruin. Strooi er zout over.
  4. Haal de kip uit de pan.
  5. Bak in het overgebleven vet de 4 gesnipperde uien lichtbruin.
  6. Voeg de basterdsuiker, het kaneelstokje en de ketjap toe.
  7. Leg de met kruidnagelen bestoken ui in de pan.
  8. Giet de rode wijn in de pan. Laat even doorkoken zodat het meeste alcohol is verdampt.
  9. Leg de stukken kip in de pan en laat alles zachtjes sudderen tot de kip gaar is. Bij kipdijfilet is dat meestal na plm. 40 minuten het geval.
  10. Wordt de saus te droog voeg dan eventueel wat water toe.
  11. Verwijder voor het serveren het kaneelstokje en de ui met de kruidnagelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte