Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Indische kip in rode wijn van oma ida op tafel.
- Druk de kruidnagelen in de hele gepelde ui.
- Verhit de olie in de pan.
- Bak hierin de kip rondom bruin. Strooi er zout over.
- Haal de kip uit de pan.
- Bak in het overgebleven vet de 4 gesnipperde uien lichtbruin.
- Voeg de basterdsuiker, het kaneelstokje en de ketjap toe.
- Leg de met kruidnagelen bestoken ui in de pan.
- Giet de rode wijn in de pan. Laat even doorkoken zodat het meeste alcohol is verdampt.
- Leg de stukken kip in de pan en laat alles zachtjes sudderen tot de kip gaar is. Bij kipdijfilet is dat meestal na plm. 40 minuten het geval.
- Wordt de saus te droog voeg dan eventueel wat water toe.
- Verwijder voor het serveren het kaneelstokje en de ui met de kruidnagelen.