Yoghurt tiramisu met stroopwafels

Yoghurt tiramisu met stroopwafels

Smulweb imageSmulweb

Yoghurt tiramisu met stroopwafels. Een heerlijk zacht nagerecht dat zich perfect leent voor alle tijden van het jaar! Dit recept heeft een verrassend ingrediënt: koffie. In combinatie met stroopwafels, kruiden, yoghurt en room is dit een overheerlijke traktatie om van te smullen. Laat het gerecht perfect opstijven in koelkast en serveer!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Koffie

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Yoghurt tiramisu met stroopwafels op tafel.

  1. Verkruimel 1 pakje stroopwafels in een keukenmachine.
  2. Smelt de boter. Meng de boter en 2 eetlepels likeur door de koekkruimels.
  3. Verdeel het kruimelmengsel over de springvormbodem en druk dit goed aan met de bolle kant van een vochtige lepel.
  4. Halveer de rest van de stroopwafels en plaats deze iets overlappend naast elkaar langs de rand van de vorm, met de snijkant op de koekbodem.
  5. Breek de stroopwafels die over zijn in kleine stukjes.
  6. Week 5 minuten gelatine in koud water.
  7. Verwarm de koffie zonder te koken met de rest van de likeur.
  8. Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme koffie.
  9. Meng het gelatinemengsel door de yoghurt. Spatel de slagroom erdoor.
  10. Schenk de helft van dit mengsel op de koekbodem in de springvorm.
  11. Verdeel daarover de stroopwafelstukjes en daarover de rest van het yoghurtmengsel.
  12. Laat het nagerecht minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
  13. Verwijder de rand van de vorm.
  14. Meng de cacao en kaneelpoeder en bestuif de tiramisu met dit mengsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Bakken Tiramisu Koekjes