Bramenjam met appel

Bramenjam met appel

Smulweb imageSmulweb

Deze bramenjam met appel en munt is snel gemaakt. Lekker op het ontbijtbrood, door de yoghurt of als pittige twist bij de kaasplank.

15 min bereiden

ontbijt

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1000 g Bramen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bramenjam met appel op tafel.

  1. Doe een klein bodempje water in de pan en doe daar de gewassen bramen en de appelstukjes in.
  2. Meng de suiker, citroensap, citroenrasp en fijngesneden munt erdoorheen en laat het 10 tot 15 minuten doorkoken.
  3. Vul de potten tot net onder de rand, bij voorkeur met behulp van een trechter zodat de randen goed schoon blijven.
  4. Draai de potten goed dicht en zet ze 5 tot 10 minuten op de kop.
  5. Zet de potten weer rechtop en wacht tot ze volledig zijn afgekoeld voordat je merkt dat de jam stevig wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bramen Appel Bramenjam