Frittata con verdure grigliate

Frittata con verdure grigliate

Smulweb imageSmulweb

Met deze Italiaanse klassieker waan je jezelf in Italië, heerlijk gevulde frittata met gegrilde groenten, eieren, en wat kaas. Serveer op een zomers feestje of juist als diner voor de hele familie.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Frittata con verdure grigliate op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Doe de courgette, paprika's en ui op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en strooi hier zout en peper naar smaak over en schep dit goed door elkaar. Bak de groenten 15 minuten in de oven.
  3. Voeg de knoflook toe, roer dit door en bak nogmaals voor 15 minuten.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en verlaag de oven naar 175°C.
  5. Meng ondertussen in een kom de eieren met slagroom, Parmezaanse kaas, zout en peper naar smaak.
  6. Smelt in een koekenpan (die in de oven kan) de boter en fruit de bosuitjes 1 minuut op middelhoog vuur aan. Voeg de geroosterde groente toe aan de pan en roer e.e.a. goed door.
  7. Schenk het eimengsel in de pan en bak voor 2 minuten zonder te roeren. Verplaats de koekenpan naar de oven en bak de frittata voor 20-30 minuten tot de frittata stevig is in het midden.
  8. Strooi de Gruyère erover en zet dit nog +/ 3 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  9. Snijd de frittata in 6-8 stukken en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei