Beurre noisette recepten

Zelf Beurre noisette gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Beurre noisette recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Gevulde ravioli met ree en beurre noisette

Gevulde ravioli met ree en beurre noisette

smulweb badge smulweb

Gevulde ravioli met ree en beurre noisette. Een luxueus gerecht met een fluweelzachte smaak. Perfect op smaak gebracht met salie en Spaanse peper. Gegarneerd met krokante gefrituurde salieblaadjes en afgewerkt met een heerlijke beurre noisette.

45 min bereiden hoofdgerecht 6 personen

(0)

Ingrediënten

  • 840 g Lasagnebladen
  • 120 g Salie vers
  • 300 g Reebout
  • 100 g Flespompoen
  • 2 el Salie vers
  • 200 g Zonnebloemolie
  • 1 el Olijfolie
  • 150 g Roomboter
  • 1 Scharreleieren M
  • 0.25 Rode peper
  • 1 snufje Peper zwart
  • 1 snufje Zout

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde ravioli met ree en beurre noisette op tafel.

  1. Blancheer de lasagnevellen en laat ze in koud water liggen. Bak de pompoen en breng deze op smaak met peper en zout. Snijd de reefilet in kleine blokjes en meng die met de salie, Spaanse peper en pompoen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Neem een lasagnevel en leg daar een eetlepel van de massa op. Smeer de randjes in met het losgeklopt ei en plak er weer een plakje bovenop. Steek de ravioli rond uit en leg ze op een ingevet bord koel weg.
  3. Maak ondertussen de beurre noisette. Verwarm de boter in een steelpannetje. Als de boter eenmaal gesmolten is, laat deze dan op het vuur staan tot het karamelkleurig is geworden. Zeef de beurre noisette door een fijne bolzeef.
  4. Zet een grote pan met water op en doe er zout en 1 eetlepel olijfolie in. Kook hierin de ravioli in 5 minuten gaar. Zet ondertussen een hoge pan op het vuur met daarin 200 ml zonnebloemolie. Laat dit warm worden. Frituur hierin de salieblaadjes en haal ze er dan uit met een draadspatel. Leg ze te drogen op een stuk keukenrolpapier.
  5. Verdeel de ravioli over de borden, schenk de beurre noisette erover en garneer met de gefrituurde salieblaadjes.