Champignonroomsaus

Champignonroomsaus

Smulweb imageSmulweb

Met deze champignonroomsaus til je elk gerecht naar een hoger niveau. Fruit sjalotje en knoflook, voeg champignons toe en breng op smaak. Bak verder op hoog vuur tot de champignons zacht zijn. Voeg bloem toe en bak nog enkele minuten. Blus af met bouillon en slagroom. Laat inkoken, voeg peterselie toe en breng op smaak.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Champignonroomsaus op tafel.

  1. Verhit de koekenpan of sauspan met wat olie en fruit hierin het sjalotje en de knoflook tot ze zacht maar niet gekleurd zijn.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakken en voeg toe aan het sjalotje. Breng op smaak met peper en zout. Bak op hoog vuur verder, totdat de champignons zacht zijn.
  3. Voeg nog wat extra olie toe en doe de bloem erbij. Zet het vuur wat zachter en bak nog enkele minuten verder om de bloem te laten garen.
  4. Blus dan af met de bouillon en slagroom. Laat inkoken tot de gewenste sausdikte.
  5. Was de peterselie, dep droog met een theedoek en hak fijn. Voeg op het laatste moment 1-2 eetlepels peterselie toe aan de saus en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen