Paleo - gewokte garnalen met zoet-zure kerriesaus

Paleo - gewokte garnalen met zoet-zure kerriesaus

Smulweb imageSmulweb

Wokken, dat doen we vandaag! Garnalen in combinatie met een heerlijk zoet-zure kerriesaus, gember, knoflook, appel en citroen. Het groene van champignons en blad van Chinese kool. Perfecte combo! Paleo-proof.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Paleo - gewokte garnalen met zoet-zure kerriesaus op tafel.

  1. Was de appel en de citroen.
  2. Verwijder het klokhuis uit de appel, snijd een halve appel in stukjes en doe in een keukenmachine of blender.
  3. Rasp de schil van de citroen, pers het sap uit en voeg toe.
  4. Snijd gember, knoflook en de vijg in stukjes en voeg toe.
  5. Voeg sesamolie, appelazijn, kerriepoeder en zeezout toe en blend tot een saus.
  6. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes.
  7. Snijd het bladgedeelte van de Chinese kool in fijne reepjes en houd dit apart.
  8. Snijd het dikke, stevigere gedeelte van de kool in stukjes en voeg bij de ui en champignons.
  9. Verwarm de wok en voeg kokosolie toe.
  10. Wok de garnalen tot ze roze zijn.
  11. Voeg alle groenten toe, behalve het apart gehouden blad van de kool. Wok 5 minuten en haal de pan van het fornuis.
  12. Voeg nu het apart gehouden koolblad toe om het knapperig te houden en meng het door de groenten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen