Pannenkoekentaart met zoete kidneybonen

Pannenkoekentaart met zoete kidneybonen

Smulweb imageSmulweb

Een zoete pannenkoekentaart met een bijzonder ingrediënt: kidneybonen. Het bonen-cranberrymengsel geeft een heerlijke zoete smaak aan de taart en de garnering van frambozen, witte chocolade, meringuekruimels en pistachenootjes maakt het helemaal af.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Meringues

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pannenkoekentaart met zoete kidneybonen op tafel.

  1. Prak de helft van de kidneybonen, doe ze in een pan en breng ze samen met de frambozenjam, cranberrycompote en munt aan de kook. Kook het mengsel kort en roer ondertussen krachtig door. Laat het daarna even afkoelen.
  2. Bereid de pannenkoekmix volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en eieren. Roer de kaneelpoeder en de andere helft van de (hele) kidneybonen erdoorheen.
  3. Smelt een klontje boter in een hete koekenpan en schep er 1 flinke soeplepel beslag in. Beweeg met de pan zodat het beslag over de bodem verdeeld wordt. Keer de pannenkoek om als het beslag aan de bovenkant gestold is en aan de onderkant goudbruin is. Bak zo nog meer pannenkoeken, tot het beslag op is. Je hebt dan ca. 8 stuks (als je een hogere taart wilt, verdubbel je alle ingrediënten).
  4. Leg één pannenkoek op een bord en bestrijk met een laagje van het bonen-cranberrymengsel. Leg er één pannenkoek bovenop en herhaal dit tot de pannenkoeken op zijn. Eindig met een pannenkoek. Verdeel de rest van het bonen-cranberrymengsel over de bovenste pannenkoek heen.
  5. Garneer met de frambozen, witte chocolade, meringuekruimels en pistachenootjes. Voor wat extra kleur kun je er ook nog wat munt op doen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Groente Taart Bonen Pannenkoekentaart Kidneybonen