Krabrisotto met chilipeper

Krabrisotto met chilipeper

Smulweb imageSmulweb

Deze krabrisotto met chilipeper is perfect voor een luxe diner. Krabvlees, rucolablaadjes en saffraandraadjes maken dit het perfecte zomerrecept. Serveer het met salade en citroenschijfjes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Krabrisotto met chilipeper op tafel.

  1. Verwarm de bouillon en voeg de saffraandraadjes toe.
  2. Verhit olie in een pan en roerbak lente-ui en het grootste deel van de chilipeper ca 1 minuut op matig vuur.
  3. Draai het vuur hoger en roer de rijst door de lente-ui en chilipeper.
  4. Giet er de wijn of vermout bij en laat aan de kook komen en door de rijst opgenomen worden.
  5. Doe er een lepel bouillon bij en roer tot ook deze is opgenomen door de rijst.
  6. Draai het vuur lager en voeg lepel voor lepel de bouillon toe tot alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ca 18-20 minuten.
  7. Zet de pan van het vuur, roer het krabvlees, de citroenschil en het citroensap door de rijst en proef of er nog peper en zout bij moet.
  8. Roer de rucolablaadjes door de risotto, leg het deksel op de pan (die nog steeds van het vuur af staat) en laat de risotto zo een minuut staan.
  9. Strooi de rest van de chilipeper erover en serveer met een schijfje citroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente