Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Krabrisotto met chilipeper op tafel.
- Verwarm de bouillon en voeg de saffraandraadjes toe.
- Verhit olie in een pan en roerbak lente-ui en het grootste deel van de chilipeper ca 1 minuut op matig vuur.
- Draai het vuur hoger en roer de rijst door de lente-ui en chilipeper.
- Giet er de wijn of vermout bij en laat aan de kook komen en door de rijst opgenomen worden.
- Doe er een lepel bouillon bij en roer tot ook deze is opgenomen door de rijst.
- Draai het vuur lager en voeg lepel voor lepel de bouillon toe tot alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ca 18-20 minuten.
- Zet de pan van het vuur, roer het krabvlees, de citroenschil en het citroensap door de rijst en proef of er nog peper en zout bij moet.
- Roer de rucolablaadjes door de risotto, leg het deksel op de pan (die nog steeds van het vuur af staat) en laat de risotto zo een minuut staan.
- Strooi de rest van de chilipeper erover en serveer met een schijfje citroen.