- 2 tl Speculaaskruiden
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kruidnoten cake op tafel.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en weeg ze af.
- Verwarm de oven voor op 160º C en plaats het rooster, onder het midden, in de oven. Vet de vorm in met boter en bestuif de binnenkant met paneermeel of cakemeel.
- Mix de boter, de suiker en de vanillesuiker tot een lichtgekleurde romige massa. Mix de eieren er één voor één door en mix na elk ei 1 minuutje. Voeg de cakemeel in gedeelten toe en mix tot het beslag glad is. Roer met een spatel de pepernoten goed door het beslag.
- Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel of met een natgemaakte spatel.
- Bak de cake in 75 minuten gaar en goudbruin. De cake is gaar als je met een satéprikker in het midden van de cake prikt en deze er schoon weer uitkomt.
- Laat de cake ongeveer 5 minuten buiten de oven afkoelen. Keer de vorm om op een rooster en laat de cake verder afkoelen.