Goulash soep

Goulash soep

Smulweb imageSmulweb

Een échte klassieker: Goulash soep. Lekker kruidig door de paprika en chili, en goedgevuld door het rundvlees en spek. Het beste resultaat krijg je door de soep 4 uur zachtjes te laten trekken en 'm een nacht te laten rusten. Opwarmen, brood erbij en heerlijk genieten!

120 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 480 g Runderpoulet, onbereid

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Goulash soep op tafel.

  1. Snipper uien en knoflook. Schil aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes of stukjes. Bak het spek uit zonder dat het bruin wordt en haal het spek uit de pan. Bak de vleesbrokken mooi bruin in het spekvet.
  2. Voeg de kleingesneden uien toe en laat het 10 minuten smoren. Voeg het spek weer toe en laat nogmaals 10 minuten smoren, blijf wel roeren.
  3. Voeg de rest van alle ingrediënten toe. Voeg als laatste de bloem toe en roer dit 5 minuten goed door zodat de bloem kan garen. Voeg de bouillon geleidelijk toe in 3 delen en roer met een garde om klontjes te voorkomen.
  4. Laat de soep in zijn geheel 4 uur zachtjes trekken. Laat de soep 1 nacht rusten, de volgende dag is de soep veel lekkerder van smaak en geur.
  5. Voor een variatie in bereiding kan de bloem eerder toegevoegd worden. Voeg wat vocht van de soep toe aan de bloem en roer het goed door. Laat de rest van de soep onder af en toe roeren aan de kook komen en bind het met de bloem. Laat de soep nog even doorkoken en het is klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Soep