Advocaat-whiskey taart

Advocaat-whiskey taart

Smulweb imageSmulweb

Deze advocaat-whiskey taart is te lekker om te laten staan! Lange vingers, oploskoffie, whiskey, advocaat, slagroom en chocolade, dat klinkt als een succes, toch? Twee dagen van tevoren maken en bewaren in de koelkast.

10 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 3 el Jumbo Decaf Oploskoffie
  • 6 el Whisky
  • 15 g Yoghurtrozijnen
  • 90 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Advocaat-whiskey taart op tafel.

  1. Beboter de springvorm en bekleed deze met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met de lange vingers, suikerkant naar boven.
  2. Roer de oploskoffie, whisky en het hete water door elkaar. Bestrijk de lange vingers met de helft van het koffie-whisky mengsel met behulp van een theelepel. Mocht je tekort komen, maak dan gewoon in verhouding bij.
  3. Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf en spatel de advocaat erdoor. Bedek de lange vingers met de helft van het advocaat-slagroommengsel.
  4. Leg hier bovenop weer een laag lange vingers met suikerkant naar boven en bestrijk deze met het overgebleven koffie-whiskymengsel. Verdeel de overgebleven advocaat-slagroom over deze laag.
  5. Rasp de chocolade over de taart heen om deze te garneren. Wil je dit niet doen, kies dan voor hagelslag of chocoladevlokken, maar doe dit pas vlak voor het serveren om zacht worden te voorkomen.
  6. Ter garnering (vlak voor serveren) kun je een toefje slagroom met een koffieboontje erop plaatsen. Als je de taart wilt versieren met koffiebonen, hoeft er geen extra slagroom op.
  7. Maak de taart 2 dagen van tevoren en bewaar deze in de koelkast. Gebruik slagroom uit de koeling. Houdbare slagroom kan ook, maar moet goed koel zijn of voeg klop-fix toe om het wat steviger te maken. Als de taart bijvoorbeeld mee moet naar een picknick of als de vorm te klein is voor het mengsel, kunnen prikkertjes helpen met het afdekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart