Herfststoofpot alles in 1 pan

Herfststoofpot alles in 1 pan

Smulweb imageSmulweb

Deze herfststoofpot met bier is alles wat je nodig hebt op een koude dag. Spekreepjes, vlees, wortel, prei, aardappelen en champignons, gekruid met laurier, piment en karwijzaad zorgen voor de perfecte smaak. Maak het af met ontbijtkoek met mosterd.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 500 ml Water
  • 2 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Herfststoofpot alles in 1 pan op tafel.

  1. Smelt de boter in een stoofpan en doe er de olie bij.
  2. Bak hierin de spekreepjes en het vlees, voeg peper en zout toe.
  3. Voeg de sjalotten, kruidnagels, laurier, piment en karwijzaad toe.
  4. Schep alles goed door elkaar en laat het ongeveer 10 minuten stoven.
  5. Voeg dan de wortel en de prei toe en schep alles weer goed door elkaar.
  6. Giet het bier en de bouillon erbij zodat alles goed onder het vocht staat. Laat dit ongeveer 1 ½ uur zachtjes stoven. Controleer regelmatig en voeg indien nodig meer bouillon of water toe.
  7. Voeg na 1 ½ uur stoven de aardappelen en champignons toe en stoof dit geheel totdat de aardappelen bijna gaar zijn (15 tot 20 minuten).
  8. Smeer de mosterd op de ontbijtkoek en leg deze met de mosterdzijde in de stoofpot. De ontbijtkoek met de mosterd worden opgenomen door het vocht van de stoof en er ontstaat een mooie binding. Roer het geheel even goed door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje