Eieren in het vagevuur

Eieren in het vagevuur

Smulweb imageSmulweb

Eieren in het vagevuur, een pittig Tomatengerecht waarin eieren langzaam gaar worden gepocheerd. Bestrooi na het breken van het ei (of de eieren) Parmezaanse kaas over het gerecht. Serveer met een mandje brood om te dippen in de saus.

15 min bereiden

ontbijt

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Eieren in het vagevuur op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de knoflook en pepervlokken gedurende 1 minuut.
  2. Doe de tomaten in de pan, roer er zout en peper door en breng aan de kook.
  3. Zorg ervoor dat de tomaten heet genoeg zijn om een ei in te pocheren.
  4. Breek het ei (of eieren) in de pan, strooi er Parmezaanse kaas over maar laat iets van het eigeel zichtbaar.
  5. Leg een deksel schuin op de pan en laat 5 minuten zachtjes koken.
  6. Let op dat het eiwit gestold is terwijl de dooier nog vloeibaar is, pocheer het niet te lang.
  7. Zet de pan van het vuur en strooi vlak voor het serveren nog wat Parmezaanse kaas over en sprenkel er wat chili olie over.
  8. Serveer met een mandje brood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei