Chanfana - portugees gestoofd lamsvlees

Chanfana - portugees gestoofd lamsvlees

Smulweb imageSmulweb

Chanfana - portugees gestoofd lamsvlees. Traditioneel gerecht uit de Portugese keuken. Het lamsvlees en de overige ingrediënten laat je een nacht marineren. Vervolgens gaat het de oven in voor twee uur op 150 graden. Extra lekker met brood.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Lamsfilet

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chanfana - portugees gestoofd lamsvlees op tafel.

  1. Snijd het vlees in stukjes.
  2. Verspreid de uien over de bodem van een vuurvaste ovenschaal of braadpan.
  3. Meng het vlees, knoflooktenen, kruidnagels, laurierblaadjes en naar smaak paprikapoeder, zout en peper.
  4. Voeg olijfolie toe en goede rode wijn, zorg dat het vlees net onder staat.
  5. Laat dit alles marineren tot de volgende dag. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de ovenschaal of pan in de oven zonder deksel.
  6. Roer na ongeveer een uur door en zet de oven lager tot 150 graden.
  7. Laat nog een uur in de oven staan tot het vlees goed zacht is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees