Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen

Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met een heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen. Gedroogde paddenstoelen laten weken in warm water. Bereiden door prei en sjalotten in boter te bakken en hieraan laurier, peperkorrels, peterselie, aardappelen, knolselderij en bouillon toe te voegen en het geheel op laag vuur te laten pruttelen. Na het pureren van de soep met de staafmixer voegen we crème fraîche, Cognac en (truffel)olie toe. Verse paddenstoelen erover heen met Parmezaanse kaas en smullen maar.

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 Knolselderij
  • 30 ml Cognac
  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen op tafel.

  1. Laat de gedroogde paddenstoelen 20 minuten weken in warm water.
  2. Bak de prei en sjalotten in roomboter.
  3. Voeg laurier, peperkorrels en peterselie toe (eventueel met zout).
  4. Voeg de geweekte paddenstoelen, aardappelen, knolselderij en bouillon toe.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur ongeveer een half uur pruttelen.
  6. Verwijder de laurierblaadjes en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
  7. Voeg crème fraîche, Cognac en (truffel)olie toe. Roer de soep goed door.
  8. Snijd de verse paddenstoelen in plakjes en bak ze in boter.
  9. Schep de soep in kommen en verdeel de gebakken paddenstoelen eroverheen. Garneer met Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente