- 1 Knolselderij
- 30 ml Cognac
- 1500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Heerlijke romige herfst soep met paddenstoelen op tafel.
- Laat de gedroogde paddenstoelen 20 minuten weken in warm water.
- Bak de prei en sjalotten in roomboter.
- Voeg laurier, peperkorrels en peterselie toe (eventueel met zout).
- Voeg de geweekte paddenstoelen, aardappelen, knolselderij en bouillon toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur ongeveer een half uur pruttelen.
- Verwijder de laurierblaadjes en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg crème fraîche, Cognac en (truffel)olie toe. Roer de soep goed door.
- Snijd de verse paddenstoelen in plakjes en bak ze in boter.
- Schep de soep in kommen en verdeel de gebakken paddenstoelen eroverheen. Garneer met Parmezaanse kaas.