Mosselen op normandische wijze met cider en room

Mosselen op normandische wijze met cider en room

Smulweb imageSmulweb

Mosselen op normandische wijze met cider en room zijn een echte traktatie. Vergeet niet om de juiste garnituur toe te voegen, zoals handvol grof gesneden peterselie, voor de ultieme smaakbeleving. Bon appétit!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 375 ml Cider

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mosselen op normandische wijze met cider en room op tafel.

  1. Spoel de mosselen af en gooi kapotte schelpen weg.
  2. Schil de sjalotjes en snijd ze fijn.
  3. Schil de appel en snijd deze in stukjes.
  4. Smelt de boter in een (mossel)pan, en bak hierin de sjalot en de appel. Voeg een beetje zout toe of gebruik gezouten boter.
  5. Voeg de cider en de room toe.
  6. Roer alles goed door elkaar en voeg de mosselen toe.
  7. Schud de mosselen een paar keer goed om.
  8. De mosselen zijn klaar als ze open zijn.
  9. Garneer met een handvol grof gesneden peterselie.
eet smakelijk