Foeyonghai (paleo)

Foeyonghai (paleo)

Smulweb imageSmulweb

Een rijk en smakelijk Oosters gerecht, deze Foeyonghai is helemaal paleo-proof. Met een omelet van ui, knoflook, kokosmelk, en een heerlijke saus van bouillon, tomaat, ananas en Djahé, met verse groenten en bloemkoolrijst. Smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 45 g Kokospalmsuiker
  • 30 g Cassavemeel

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Foeyonghai (paleo) op tafel.

  1. Doe de eieren, fijngesneden ui, scheutje kokosmelk, knoflook en naar smaak peper en Keltisch zeezout in een schaal en meng het goed.
  2. Verwarm wat kokosolie in een grote koekenpan. Voeg het eiermengsel toe. Bak het zachtjes tot het gaar is. (het vuur mag niet te warm en niet te koud staan). Doe de deksel op de pan. Als het voldoende gaar is, draai het dan om. (schuif het op een bord, leg de koekenpan erop de kop op en draai het om. Zo blijft het mooi heel).
  3. Verwarm de bouillon in een sauspan. Breng het aan de kook. Voeg de fijngesneden knoflook en tomatenstukjes toe. Laat het zachtjes ongeveer 10 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Daarna fijnmalen met een staafmixer en kokosbloesemsuiker en Djahé toevoegen.
  4. Voeg, als het kookt, het water gemengd met arrowroot poeder toe en roer goed met een garde tot de saus wat dikker wordt. Voeg eventueel nog een eetlepel toe als het niet dik genoeg is. Voeg naar wens stukjes ananas toe.
  5. Pak een grote ovenschaal. Snijd de omelet in vieren. Plaats wat groentemix op de bodem, leg er twee stukken omelet op, voeg dan wat saus toe. Plaats vervolgens weer wat groentemix en twee stukken omelet, dan het laatste beetje groentemix en de rest van de saus. (beetje laagjesidee).
  6. Bak de fijngemalen bloemkool in een wok met kokosolie. Schep het steeds goed om. Schep het in een schaal wanneer het warm genoeg is en garneer eventueel met kokosschaafsel.
eet smakelijk