Knolselderijsoep met kip

Knolselderijsoep met kip

Smulweb imageSmulweb

Proef de herfst in deze overheerlijke knolselderijsoep met kip. De romige soep is op smaak gebracht met nootmuskaat en wordt afgemaakt met verwarmd kaas-ui stokbroodje. Perfect voor een gezellig avondje thuis!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Knolselderijsoep met kip op tafel.

  1. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui.
  2. Bak de blokjes knolselderij ca. 5 minuten mee, zonder deze te laten kleuren.
  3. Schenk de bouillon erbij, voeg een beetje nootmuskaat toe en voeg de kipfilets toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur zachter. Laat de soep ca. 1.5 uur zachtjes pruttelen.
  5. Haal de kipfilets uit de pan en pureer de soep met een staafmixer.
  6. Verdeel de kipfilets met een vork in stukjes en voeg ze weer toe aan de soep.
  7. Schenk de kookroom erbij en breng eventueel nog op smaak met wat peper.
  8. Verwarm de soep goed door.
  9. Serveer de soep met een verwarmd kaas-ui stokbroodje. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Gevogelte Knolselderij soep