- 1 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Knolselderijsoep met kip op tafel.
- Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui.
- Bak de blokjes knolselderij ca. 5 minuten mee, zonder deze te laten kleuren.
- Schenk de bouillon erbij, voeg een beetje nootmuskaat toe en voeg de kipfilets toe.
- Breng het geheel aan de kook en draai het vuur zachter. Laat de soep ca. 1.5 uur zachtjes pruttelen.
- Haal de kipfilets uit de pan en pureer de soep met een staafmixer.
- Verdeel de kipfilets met een vork in stukjes en voeg ze weer toe aan de soep.
- Schenk de kookroom erbij en breng eventueel nog op smaak met wat peper.
- Verwarm de soep goed door.
- Serveer de soep met een verwarmd kaas-ui stokbroodje. Eet smakelijk.